• Address
    01154, Kyiv,
    Boulevard-Kudryavskaya 38, office 9.
  • Telephone number
    +380675031776
    +380988866310
  • Mon- Fri: 8.00 to 20.00
    Sat - Sun: By appointment
Пандемія COVID-19. Китайські лікарі хвилюються, що європейські колеги повторюють їхні помилки

Пандемія COVID-19. Китайські лікарі хвилюються, що європейські колеги повторюють їхні помилки

Пандемія COVID-19. Китайські лікарі хвилюються, що європейські колеги повторюють їхні помилки
Медпрацівники в Європі заражаються коронавірусом під час контакту з пацієнтами, така сама ситуація виникала на ранніх стадіях спалаху інфекції в Ухані, розповіли китайські медики.
Цей матеріал можна прочитати і російською мовою
17 березня, 2020 18.07

У Китаї спалах COVID-19 зійшов нанівець, вважають лікарі

Китайські медики стурбовані тим, що їхні колеги в Європі припускаються тих самих помилок під час спалаху коронавірусної інфекції COVID-19, які призводили до інфікування медпрацівників в Ухані. Про це 17 березня повідомило агентство Bloomberg, кореспонденти якого спілкувалися із професором з Пекіна Ву Доном і завідувачем відділення інтенсивної терапії з Уханя Ду Біном.

Недостатній захист медичних працівників призводить до високого рівня захворюваності серед лікарів і медсестер, вважають вони. В Ухані нерозуміння властивостей коронавірусу і брак засобів захисту протягом перших тижнів спалаху призвели до зараження тисяч медиків, щонайменше 46 із них померли.

Пропорція зараження лікарів і сестер у Європі відповідає січневій ситуації в Ухані, зазначив Ву Дон.

Захисний костюм має обов'язково передбачати окуляри. Серед тих лікарів, які захворіли в Китаї, найбільше отоларингологів і офтальмологів, сказав Ду Бін.

За його оцінкою, спалах COVID-19 в Китаї зійшов нанівець, проте лікарі зберігають пильність через імовірність випадкових загроз і завезення інфекції з інших країн.

Китай почав надавати допомогу іншим постраждалим країнам. Минулого тижня в Італії приземлився літак із медичними працівниками та приблизно 30 тоннами медикаментів із КНР, пише агентство.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

У Китаї, звідки почав поширюватися коронавірус, від моменту спалаху зафіксовано 81 077 випадків захворювання (29 осіб захворіло впродовж останньої доби), 3218 людей загинули (14 – протягом останньої доби).

Усього у світі, за даними ВООЗ, захворіло 179 843 людини, померло – 7176. Зараз найбільшу кількість нових випадків зараження і смерті від COVID-19 фіксують в Італії.